Richard Vloermans

Locatie 4, Portengen 6

Mijn naam is Richard Vloermans, geboren in 1983 in Waalwijk. Ik kom uit een gezin dat bestaat uit artiesten en muzikanten. Creativiteit is al op jonge leeftijd een deel van mij. Mijn karakter is intuïtief en gevoelig. Dit stelt mij in staat om de kunstwerken te maken van intuïtie en associatie.
Ik probeer ook mijn emoties en gevoelens in al het werk te reflecteren, van het canvas tot de camera. Bij het verkennen van mijn artistieke identiteit heb ik veel verschillende soorten stromingen en technieken uitgeprobeerd. Hier heb ik Eem keuze gemaakt om mezelf in meerdere richtingen te professionaliseren.

Abstract expressionisme
Abstract expressionisme is een richting binnen de moderne kunst waarin de realiteit niet altijd wordt nagebootst. Het zijn vormen en kleuren met ritmes en contrasten. Abstract expressionisme betekent Richard’s uitdrukking van gevoel, kleur en experimenten met verschillende objecten. Op deze manier maakt hij het kleurrijke en onderscheidende artwork dat je in deze tentoonstelling ziet. Het kunstwerk vertoont veel structuur en bestaat uit acrylverf, spuitverf, inkt en airbrush. Naast de gebruikelijke gelmedia en hardende materialen van Talens, gebruikt hij ook huis-, tuin- en keukenproducten om zijn kunstwerken de gewenste structuur te geven. Deze producten worden vervolgens gemengd met acrylverf en aangebracht met paletmessen. Soms gebruikt Richard collegematerialen en mixed media-technieken met akoestische technieken en vloeibare acrylverf om het schilderij nog interessanter te maken.
De schilderstijl van de kunstenaar wordt gekenmerkt door grove penseelstreken. Ik gebruik voornamelijk Talens acrylverf en Winsor Newton acrylverf. Eindelijk leg ik een laag op de kunstwerken. De coating is semi-glanzend en beschermt tegen UV-licht, krassen en weersomstandigheden zoals vocht.

Voor meer informatie over het werk van Richard Vloermans: www.artfinder.com/richardvloermans
 


Terug naar overzicht